Klassiska spel för Xbox

Xbox heter den Tv-spelskonsol om Microsoft lanserade 2001 i ett försöka att även slå sig in på Tv-spelsmarknaden. Den har sålts i över 24 miljoner exemplar och några av de mest klassiska och framgångsrika spelen till konsolen är:

Halo

De allra flesta säger Halo, även om spelets hela namn är Halo – Combat Evolved. Det är ett klassiskt shoot-ém-up spel vilket betyder att spelaren se spelet från rollfigurens synvinkel och största delen av tiden går ut på att skjuta ihjäl fiender av olika slag.

Halo utspelar sig år 2552 då rymdskeppet (inkl besättning) Pilar of Autumn har flytt från en planet och råkat på en konstruktion som ser ut som en gigantisk ring. Den är 10.000 km i diametern och bebos av en civilisation som kallas för Forerunners. Ringen kallas för Halo och besättningen tvingas nödlanda där när de inser att de har ovälkomna gäster på skeppet. Att utforska Halo och kämpa mot dessa gäster är sedan spelets mål.Spelet har sålts i över 50 miljoner exemplar.

Dead or Alive

xBoxTv-spelet Dead or Alive (eller Dead or Alive Extreme) förkortas ofta DAO. Det är ett 3-D fightingspel som uppskattats av många miljoner spelare men som även mött en del kritik. Detta för att spelutvecklarna anses fokuserat för mycket på att framhäva storbröstade kvinnor och naket. Men uppenbarligen är det även många som uppskattar detta vilket gjorde att utvecklarna tog det ett steg längre i ett annat spel Dead or Alive Extreme Beach Volleyball.Fokus ligger på korta intensiva fighter mellan två av spelets många olika karaktärer. Det som kännetecknar Dead or Alive är dess mycket utvecklade möjligheter till många olika slag och kombinationer samt spelarens möjlighet att motverka effekten av motståndarens slag.

Project Gotham Racing

Även Project Gotham Racing är en försäljningssuccé som först lanserades 2001. Detta är första namnet på det spel som släpptes i serien med samma namn. När den lanserades blev den snabbt den näst mest sålda titeln (efter Halo) för spel för Xbox.Det som framförallt gör PGR annorlunda är sättet som spelaren avancerar vidare i spelnivåerna. Vanligtvis nås nästa bana om man vinner föregående lopp. Här krävs det både att man kör så fort att man besegrar motståndarna samt att man under vägen har samlat på sig tillräckligt många Kudospoäng.Tack vare framgångarna släpptes även flera andra efterföljande spel i serien.